De Hobbitstee is een basisschool in Eemnes. De school biedt: jenaplan, IPC en les in het Engels vanaf groep 1.
  
  
  
Beschrijving
  
15 maart: open dag van 09.00 12.00 uur
  
Komt u een kijkje nemen?
1
  
2
  
3
  
4
  
5

Welkom op de site van de Hobbitstee

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Veertig jaar geleden wordt er een school opgericht in Eemnes, een Jenaplanschool. Jenaplanonderwijs is nieuw in Nederland: een kind leert rekenen en taal in ‘echte’ situaties, mag zelf ontdekken, leert  samenwerken. De school begint met ruim twintig leerlingen op de zolder in het voormalige gebouw van de Mariaschool en eenzelfde aantal in het toenmalige Verenigingsgebouw. De school groeit en er komt een nieuw gebouw aan de Aartseveen. De naam van de school wordt de Hobbitstee, naar het gelijknamige boek van Tolkien. De groepen hebben namen naar figuren uit het reisgezelschap van het boek, zoals de Bilbostee, Merijnstee, Pepijnstee, Thorinstee.

Jenaplan

Veertig jaar later staat de Hobbitstee nog steeds aan de Aartseveen. Er is een uitbouw bijgekomen, er komen meer Hobbits. De school is nog steeds een Jenaplanschool: de basis is het leren tijdens de vier basisactiviteiten van het Jenaplan: samen spreken, werken, spelen en vieren. Ook gebleven is, dat leren betekent dat een kind ‘nog gewoon’ kind mag zijn.

​Vakoverstijgend onderwijs

Nieuw is het IPC, International Primary Curriculum. Kinderen leren rekenen en taal en passen dat toe in projecten waarin geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en handvaardigheid in onderling verband aangeboden worden. Zij doen zo kennis op, oefenen vaardigheden en ontwikkelen inzichten. Kinderen leren tegenwoordig ook met behulp van computers. Hierin ontwikkelt de school zich door te investeren in moderne devices en door het leren programmeren een vaste plek binnen het onderwijs te laten innemen. Een van de laatste ontwikkelingen is dat ook de kleuters starten met het leren van Engels.

40 jaar

Anno 2016 is de Hobbitstee een moderne Jenaplanschool. In mei 2016 viert zij haar 40-jarig bestaan. Het belooft een feestelijk weerzien te worden tijdens de reünie van oud-leerlingen, want....Eens een Hobbit, altijd een Hobbit!​​​