Pasen op de Hobbitstee betekent dit schooljaar extra aandacht voor 'Opnieuw beginnen'. Alle groepen dachten hierover na: opnieuw beginnen, als iets niet lukt; opnieuw beginnen na een ruzie; de natuur die aan de lente begint. 'Opnieuw beginnen' is zeker van toepassing voor onze Oekraïense leerlingen. Op het podium, tijdens de paasviering vertelden ze hier (in 't Nederlands:-)) over. Ontroerend mooi en dank aan alle Hobbits (jong en oud), die hen hielpen en nog steeds helpen opnieuw te beginnen.
 
Het paasontbijt in de groepen was heel gezellig. In de kleuterbouw smulden ze van een eigen gemaakte feestelijke boterham en gaven ze een versierd eitje aan een klasgenootje. In de onderbouw en de middenbouw had ieder kind een doos prachtig versierd en er een lekker ontbijtje in gedaan. Deze smakelijke paasdoos werd weggeven aan een ander kind en zo genoot iedereen van een verrassings- ontbijtje.
In de bovenbouw hadden groepjes kinderen met elkaar inkopen gedaan, tafels gezellig gedekt en smullen maar!
 
En natuurlijk werden er eitjes gezocht in de patiotuin door de groepen 1 t/m 6. De bovenbouw had de finale van de traditionele eierrace. Maak een ontwerp, waarin je een rauw ei verstopt. Deze laten we vanaf een hoogte op de grond vallen. Het doel is dat het ei, na de val, nog heel is;-).
En iedere groep werd overlegd met elkaar wie er wel een plantje kon gebruiken: een vriendin van oma, die ziek is of iemand die altijd klaar staat voor anderen. Deze plantjes werden dan aan deze mensen gegeven.
 
Voor nu wenst het team van de Hobbitstee iedereen gezellige paasdagen!