In de school 

Aanmelding van leerlingen 

Voor een kennismakingsgesprek wordt een afspraak gemaakt met de directie. Zij leidt u graag rond door de school en geeft antwoord op uw vragen. Aanmelding gebeurt via het invullen van een aanmeldformulier. Deze kunt u verkrijgen op school of via de website. 

Aan het begin van het schooljaar dat uw kind start, krijgt u bericht in welke basisgroep en bij welke leerkracht hij/zij geplaatst is. Ongeveer twee maanden voordat uw kind vier jaar wordt, neemt u contact op met de leerkracht voor een kennismakingsgesprek. U en uw kind zien dan het lokaal en maken afspraken voor een aantal wenmomenten vóór de vierde verjaardag. De eerste dag na de vierde verjaardag breekt een nieuwe fase aan: uw kind begint op de basisschool. Wanneer een verzoek tot aanmelding komt voor leerlingen anders dan een vierjarige, gaan directie en intern begeleider in gesprek met ouders om te bekijken wat de beste plek is voor de leerling. 

Schooltijden 

Kleuterbouw en onderbouw (leerjaren 1-4) 

Maandag
8.30 – 14.30 uur

Dinsdag
8.30 – 14.30 uur 

Woensdag
8.30 – 12.15 uur 

Donderdag
8.30 – 14.30 uur

Vrijdag
8.30 – 11.45 uur 

Midden en bovenbouw (leerjaren 5-8) 

Maandag
8.30 – 14.30 uur

Dinsdag
8.30 – 14.30 uur

Woensdag
8.30 – 12.15. uur 

Donderdag
8.30 – 14.30 uur

Vrijdag
8.30 – 14.30 uur

Tien minuten voor aanvang van de school kunnen leerlingen en ouders binnenkomen. Om 08.30 uur  beginnen de lessen. Voor de rust in de groep is het van belang om op tijd te beginnen. 

Vakanties en vrije dagen 2023-2024

Herfstvakantie ma 23-10-2023 t/m vr 27-10-2023
Kerstvakantie ma 25-12-2023 t/m vr 05-01-2024 
Voorjaarsvakantie ma 19-02-2024 t/m vr 23-02-2024
Goede Vrijdag vr 29-03-2024
Pasen zo 31-03 t/m ma 01-04-2024
Meivakantie ma 22-04 t/m vr 03-05-2024
Hemelvaart do 09-05 t/m vr 10-05-2024
Pinksteren zo 19-05 t/m ma 20-05-2024
Zomervakantie ma 22-07 t/m vr 30-08-2024
Studiedagen  zie www.hobbitstee.nl

 

Voor- en naschoolse opvang 

Voor voor- en naschoolse opvang zijn er twee aanbieders in Eemnes: Kinderopvang Partou (https://partou.nl/nl/) en BSO Stichting Kinderopvang Huizen (https://www.kinderopvanghuizen.nl/). Stichting Kinderopvang Huizen bevindt zich in het gebouw aan de Aartseveen. Na schooltijd zorgen de leerkrachten voor de overdracht van de leerlingen aan de BSO-medewerkers. Beide BSO’s bieden opvang aan in schoolvakanties en op andere vrije dagen van de scholen. 

De peuterspeelzaal van Stichting KInderopvang Huizen bevindt zich in de Hobbitstee, tussen de lokalen van onze kleutergroepen in. Meer informatie leest u hier: https://www.kinderopvanghuizen.nl/belhamels-eemnes-2/

Schoolreisje, schoolkamp en schoolfeest, excursies 

Om de twee jaar gaan de leerlingen op schoolreisje. De bestemming is voor deze groepen gelijk; op de locatie zelf nemen zij deel aan verschillende activiteiten, passend bij hun leeftijd. Het andere jaar is het schoolfeest. De oudercommissie organiseert, samen met het team deze feestelijke dag. Groep 7/8 gaat aan het begin van schooljaar met elkaar op kamp. In het schooljaar vinden de nodige excursies plaats, deze zijn in de regel gerelateerd aan een IPC-project. 

Kluisjes 

Op de Hobbitstee hebben alle kinderen een eigen kluisje. Hierin worden jassen en tassen opgeborgen. Het is fijn om alle spullen zo geordend te hebben en het maakt dat er geen luizencapes meer nodig zijn. Ouders worden geacht hun kind(eren) regelmatig thuis te controleren op luizen, zeker aan het eind van een vakantie. Indien luizen worden geconstateerd, dient uw kind behandeld te worden met een daarvoor bestemd middel. Na behandeling kan uw kind naar school; de leerkracht wordt ingelicht. Deze informeert dan via mail de andere ouders in de groep, zodat er thuis extra gecontroleerd kan worden. 

Bewegingsonderwijs 

De kleuters gymmen in een inpandige speelzaal. Zij hebben gymschoenen en deze blijven op school (klittenband is erg handig).De oudere kinderen hebben gymles in het Huis van Eemnes. Voor deze lessen zijn gymschoenen en gymkleding verplicht. Het is handig om de gymspullen van naam te voorzien. 

Ziekmeldingen 

Als uw kind ziek is, moet u dit doorgeven tussen 8.00 en 8.20 uur door een Parro-berichtje naar de leerkracht te sturen. Ook kunt u bellen op telefoonnummer 035 – 538 98 91. Als uw kind zonder uw kennisgeving niet op school is, dan nemen wij contact met u op. 

GGD 

De Jeugdgezondheidszorg van GGD regio Utrecht is er voor kinderen, jongeren en hun ouders om hen te adviseren en te ondersteunen bij gezond opgroeien. De GGD onderzoekt alle kinderen op verschillende leeftijden. Dit om eventuele problemen te signaleren, maar vooral om kinderen en hun ouders tijdig te ondersteunen bij eventuele vragen of problemen. De GGD werkt nauw samen met andere professionals die zich inzetten voor de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen. Aan elke school is een jeugdgezondheidszorgteam van de GGD verbonden. Dit team bestaat uit een jeugdarts, een jeugdverpleegkundige en een assistente JGZ. 

De GGD biedt een telefonisch spreekuur op afspraak; meer informatie leest u op https://ggdru.nl/locatie/consultatiebureaus-regio-eemland/   

In de groep 

Eten en drinken 

In de ochtend nemen de kinderen een pauzehapje en drinken mee. Alle kinderen krijgen vanuit school een drinkbeker. Door het gebruik van deze beker hopen we het afval terug te dringen in de school door vermindering van het aantal drinkpakjes. Het pauzehapje dient een gezond tussendoortje te zijn. Dat geldt ook voor de traktaties van de jarigen. De traktatie is passend bij de leeftijd en niet bedoeld als vervanging van het 10-uurtje.

Klassenouders 

Iedere groep heeft een klassenouder(s). De klassenouder helpt de leerkracht bij tal van activiteiten o.a. het regelen van vervoer naar excursies, ondersteuning bij creatieve lessen, hulp bij feesten, onderhoud van de schooltuin, ed. 

Bibliotheek 

Iedere vrijdag kunnen de kinderen van de kleuter- en onderbouw (groep 1-4) een boek lenen uit de schoolbibliotheek. De kinderen krijgen een katoenen tasje, voorzien van hun naam, om de boeken in mee te nemen.

Wilt u de boeken steeds meegeven in deze tas? Indien er een boek kwijtraakt, vragen we een vergoeding. De schoolbibliotheek wordt geheel door ouders gerund. 

Rond het schoolplein 

Naar school 

Er is beperkte ruimte om fietsen te stallen voor leerlingen die wat verder van school wonen. Woont u in de directe omgeving van school dan verzoeken wij u lopend naar school te komen. Fietsen op het schoolplein is niet toegestaan. De school is niet aansprakelijk voor schade of diefstal aan fietsen. Mocht u uw kind(eren) met de auto afzetten bij school, blijf dan alert op een veilige verkeerssituatie rond de school.